Skip navigation

Oplevelsescenter

Med udgangspunkt i den store Jellingstens tre bærende temaer: rige, regent og religion skal Oplevelsescentret fortælle historien om Danmark og danskerne.

Centret
Kongernes Jelling - illustration
Illustration af Oplevelsescentret Kongernes Jelling - Wohlert Arkitekter
6. juni 2015 åbnede det nye Kongernes Jelling.

I det udbyggede center er der 900 formidlingskvadratmeter fyldt med gode historier og oplevelser. Lige udenfor bygningen ligger 130.000 kvadratmeter Monumentområde, hvor de besøgende skal mærke mystikken og storheden på højene, ved palisaden og kirken eller tæt på Gorms og Haralds sten.

Oplevelsescentret Kongernes Jelling, vil med den enestående placering og funktion som port til Monumentområdet, skabe en særlig synergi mellem området, verdensarven og formidlingen af den.

I Jelling skal der formidles med respekt for verdensarven, men samtidig skal der være mod til at tænke i moderne formidlingsbaner – både inde og ude.

Der er ikke fundet mange genstande i Jelling. Derfor skal formidlingen i centret især løftes af scenografiske greb og digitale løsninger. En nytænkende, fleksibel og kreativ løsning af scenografi og design kombineret med moderne og intuitive formidlingsformer. Altid med den gode historie i centrum.

I det nye Kongernes Jelling er de besøgende en aktiv del af oplevelsen. Interaktivitet i mange former skal gøre det til et besøg, der bevæger – i flere betydninger.

Historierne tager udgangspunkt i Jellings storhedstid. Med historier om blandt andet Harald Blåtand, Religionsskiftet og Vikingerne skal vi tilbage til en særlig periode i historien.

Når gæsterne forlader centret og Monumentområdet har de fået en god oplevelse og det står klart for dem, hvor markant Jelling er i Danmarkshistorien.
 

 

Denne side er sidst opdateret: 06.06.2016

Museet Kongernes Jelling

Besøg Museet Kongernes Jelling i Gormsgade 23, i Jelling fra 6. juni

Museet Kongernes Jelling er nabo til det historiske og naturskønne område omkring Jelling Kirke, hvor de to berømte Jellingsten og to kæmpegravhøje ligger.

Vikingekongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand skabte de første monumenter i området for mere end 1000 år siden, de satte hver især en runesten med skelsættende tekst og netop den historie bliver levende fortalt i den kommende udstilling, der åbner i forsommeren 2015.

http://natmus.dk/kongernes-jelling/

 

Kontaktpersoner

Museumschef 
Ove Sørensen, VejleMuseerne
OVSOR@vejle.dk 76813108

 

Projektleder
Morten Teilmann-Jørgensen 
MORTE@vejle.dk  24758486